Dinsdag 17 oktober – Lezing Leo Brand

Herfst in volle glorie

Voor veel mensen betekent de herfst de afsluiting van de zomer en het begin van een periode met nattigheid, regen en herfststormen. Maar er is zoveel meer te beleven in en aan de herfst want:
Als de zomer haast voorbij is, staat de herfst weer voor de deur

en dan krijgen alle blaadjes, heel snel weer een andere kleur.
Moeder Natuur is aan het zwoegen, met een verfbord en penseel
en zij verft dan alle blaadjes rood, oranje, bruin en geel.
Maar niet alleen verkleuren de bomen en de struiken heel mooi, in de bossen zelf is het ook één groot feest. De bomen en struiken hangen vol met vruchten zoals: kastanjes, eikels, beukennootjes, vlierbessen en bramen. Ook de kardinaalsmuts laat zijn prachtige vruchten zien. Op de bodem schieten de paddenstoelen letterlijk en figuurlijk de grond uit. Nog veel meer is er te zien maar ook te horen in de bossen.
De mannetjesherten burlen nu om het hardst om op die manier de aandacht te trekken van zoveel mogelijk vrouwtjes. De zwijnen doen zich tegoed aan de vele vruchten die nu rijkelijk op de grond liggen en de eekhoorntjes laten zich nu ook van hun beste kant zien.
In en om onze eigen tuin zijn het ook de vruchten die geplukt kunnen worden en de vogels doen hier graag aan mee. En wat te denken van de pompoenen en sierkalebassen die nu geoogst kunnen worden en waar je heel veel leuke en mooie dingen mee kunt maken.
Ach die herfststormen en regen nemen we graag op de koop toe. De herfst beleven is echt iets geweldigs, of dat nu in eigen omgeving is of in de bossen, op de heidevelden of aan zee. Deze lezing laat u de vele aspecten van de
Herfst in volle glorie’ meebeleven.