Kalender

Dinsdag 22 maart – lezing Gerard van Buiten

“De rotstuin in de Hortus Botanicus Utrecht”
“Hoe kunnen we rotsplanten toepassen in onze tuin” 

Gerard van Buiten is hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Hij is al van kinds af aan in de weer met planten en heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuin in Utrecht volop ervaring opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een rasverteller. 

Dinsdag 19 april – Algemene ledenvergadering 

Bij de algemene ledenvergadering hoort als vanouds de stekken- en plantenbeurs. Omdat we de kas niet hoeven te spekken gaan de planten en stekken voor niets mee naar huis! We roepen wel iedereen op om lekker uit te pakken, dus zaai en stek en steek uit en neem mee! 

Bijzondere planten en enkele stuks worden, als dat nodig is, wel verloot! 

Zaterdag 14 mei – Bezoek kwekerij De Tuin van Jos 

De Tuin van Jos is gespecialiseerd in het kweken van een groot assortiment aan zomerbloeiers (perkplanten), hanging baskets, terras- en kuipplanten. 

Behalve eenjarigen vind je hier ook een ruim aanbod aan vaste planten en najaarsbloeiers, kruiden, groenteplanten en kleinfruit in diverse soorten. Als je potten nog niet gevuld zijn kun je hier je slag slaan. 

Gezamenlijk vertrek vanaf de parkeerplaats sportpark tegenover Restaurant ‘de Triangel’ in Raamsdonksveer om 10.00 uur. 

Dinsdag 17 mei -lezing Jaap Duijs

Bollen door het jaar,

Jaap Duijs heeft een kleine kwekerij in Otterloo met bloeiende bollen, knollen en wortelstokken op pot in alle seizoenen.

Hij gaat ons alles vertellen over het gebruik van voorjaarsbollen in tuin en pot, evenals het gebruik van zomerbollen.

Natuurlijk neemt hij ook bollen mee voor de verkoop!

Donderdag 16 juni – Dagje uit naar België 

De Pokertuin in Schoten – 10.00 – 12.00 uur 

Temidden van een bosrijke omgeving hebben Dirk en Vera Ampe een tuin waar vaste planten de hoofdrol spelen. Achttien jaar lang verzamelen en kweken zij planten en genieten van hun tuin. In het voorjaar bloeit er een weelde aan zeldzame schaduwplanten en half mei maken kornoeljes en sieruien hier de show. In deze 24 a grote tuin zijn verscheidene borders aangelegd met enkele mooie collecties van o.a. zeeuws knoopje, zilverkaarsen en vuurpijlen. Zij hebben een verzameling van meer dan 450 verschillende hosta’s, 30 soorten ruit en 90 soorten varens en er is een klein aanbod van zelf gekweekte planten. 

Om 12.00 uur vertrekken we uit de Pokertuin naar Landgoed Vordenstein om daar te lunchen in “Parkbistro Oranjerie de Vlinder” en is er ook nog tijd om een wandeling te maken door de mooie tuin. Om 14.15 uur gaan we door naar het volgende adres in Brasschaat. 

“Tuin ‘Op de Achtergrond’ – 14.30 – 16.30 uur 

Op ruim 35 are legden Georgette & John Cardon-Pombreu hun sfeervolle tuin aan met een informele beplanting binnen een stevige structuur. Bomen geven bescherming aan gemengde borders met talrijke heesters, rozen, ruim 600 verschillende soorten vaste planten en bloembollen, die garant staan voor bloei van de lente tot diep in de herfst. Zij legden een kleine vijver aan en een moestuin in bakken. 

Vertrek met de bus om 9.00 uur vanaf het Schonckplein in Geertruidenberg. 

Donderdag 7 juli t/m maandag 11 juli 2022 – Tuinreis Berlijn 

Na twee jaar zonder een tuinreis, gaan we weer op pad. Dit keer naar Berlijn. Hier brengen we o.a. een bezoek aan Herrenhäuser, Lüdkes Garten, Gartenakademie, Sanssouci en Potsdam 

Wil je mee of meer weten over het programma en/of de mogelijkheden? Stuur of bel dan het secretariaat! -> info@tuinclubgeertruidenberg.nl