Zaterdag 1 juni – Dagje uit naar Zeeland

“De Pionier-Ster” in Grijpskerke                                           10.15 – 13.30

Na 18 jaar in Ritthum de tuin De Rammekenshof gehad te hebben, die in 2011

tot “Mooiste tuin van Nederland” uitgeroepen werd, verhuisden Willeke en Ruud Verschuur naar Grijpskerke en creëerden daar op een perceel van ruim 3300 m2 een tuin die indien nodig door Willeke zelf kan worden onderhouden. Met het oog hierop en op de toekomst heeft deze tuin elementen die werkbesparend zijn. In deze tuin spelen bloemen de hoofdrol. Bijna alles wat je in een tuin kunt bedenken, is er. Een prairietuin, een leefkuil met vijver, groentetuin met kas en kweekveld, een grote rijkgevulde bloemenborder met planten die losjes verspreid als golvende linten de border vullen, afgewisseld met grassen.

Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers vertelt Willeke ons e.e.a. over de tuin waarna zij ons zal rondleiden. Na de lunch, die weer door de Winterwerkgroep verzorgd zal worden, vertrekken wij om 13.30 uur naar het volgende adres, “De Creatuin” in Oostkapelle.

“De Creatuin” in Oostkapelle                                               13.30 – 15.00 uur

De tuin van Frans en Betsie de Visser ligt tegen de bosrand, zij tuinieren voornamelijk op zand/bosgrond, dus Rododendrons, varens en grassen zijn volop te zien in deze tuin. Rozen bloeien matig, maar ze hebben ze wel, Salvia’s daarentegen genieten wel weer van de bosgrond.     Behalve creatief in de tuin zijn zij dit ook op een ander vlak, Betsie met quilten en Frans met keramiek, dit kom je dan ook overal tegen. Een leuke combinatie dus, we laten ons verrassen!

Na een kleine versnapering vertrekken we om 15.00 uur naar Heinkenszand voor een bezoek aan tuin “De Doolman”.

Tuin “De Doolman” in Heinkenszand                                   15.30 – 17.00

Naast een met knotwilgen en populieren omzoomde waterpartij ligt de weelderige tuin van Jopie Koens en Ton Altena omzoomd door akkers, weilanden en bloemendijken. De uitdaging was een tuin te ontwerpen met een vloeiende aansluiting op de omgeving.

De tuin van 1250 m2 is het hele jaar door interessant met veel variatie in blad, kleur, structuur en silhouet. In het voorjaar tulpen, sneeuwklokjes en vergeet-mij-nietjes, in de zomer de hotborder: geel, oranje, rood en in de herfst de prachtige kleuren van de beukenhagen en de geel verkleurende grassen, alles uitmondend in een gestileerd winterbeeld. Jopie zal ons hier alles over vertellen.

Na een dag vol indrukken en inspiratie vertrekken we om 17.00 uur weer richting huis.

Vertrek met de bus om 8.30 uur vanaf het Schonckplein in Geertruidenberg.      

Eigen bijdrage leden: € 17,50                            

Introducees: € 35

Opgeven bij Hans Oomen vóór 23 mei hans@sunrise1930.nl